Du har ingen varer i handlekurven.

Skiene som gir den beste opplevelsen

Skiene som gir den beste opplevelsen
– Ingen personer er like, ingen ski er like. Det er Brekke Sports filosofi når de skreddersyr skipakker.
-

– Vi satser veldig stort på ski i vintersesongen. Alt fra langrenn til alpint, topptur og fjellski, sier Christopher Brekke, medeier i Brekke Sport. 

På Stoa i Arendal finner vi Brekke Sport, en tredje generasjons sportsforretning som åpnet dørene i 1963 – i Tollbodgata i Arendal sentrum. Nå eier Christopher (49%) forretningen, sammen med pappa Per Åge Brekke (51%). 

Ski har alltid vært et satsingsområde for Brekke Sport, og som er blitt flerdoblet etter filialen på Stoa åpnet for snaut ti år siden. 

– Ingen ski er like. På langrenn må hver person ha en ski som er målt på høyde, vekt og ferdighet, sier Brekke, og fortsetter: 

– En av styrkene vi har på langrenn, er at vi tar det blodig seriøst hver gang. Vi selger kun ski som vi kan stå inne for at passer til kunden. 

-

-

Felleski 

Felleski er det de selger absolutt mest av på Brekke Sport. Skitypen har vært på markedet i mange år, men det er først de siste årene at felleskiene har fått skikkelig oppsving på Sørlandet. 

– Felleski er det mest optimale for de fleste, sier Jarle Waage Pedersen, avdelingsleder for ski og sykkel. 

Felleski er en videreføring av smørefrie ski. Der sistnevnte har riller under midten, har felleski en fell – et slags teppe – som både gir godt feste og god gli, nesten uansett føre. 

– Det er litt det samme med felleski som med elsykkel – terskelen for å ta seg en skitur har falt betraktelig, forklarer Pedersen. 

-

Skreddersyr skipakker 

Hos Brekke Sport skreddersyr de skipakker ut fra fire kategorier: tur, trim, trening og konkurranse. 

– Vi setter sammen en pakke ut fra den enkelte kundes behov. Man velger ski, binding og sko etter behov, sier Christopher Brekke. 

For ham og kollegaene er nybegynnerne like viktige kunder som erfarne skigåere. 

– Vi har ski for alt og alle, også de som kun tar en skitur i året. Vi prøver å optimalisere skipakkene slik at alle opplever skiglede – uansett nivå, sier Brekke.

– Vi er svært selektive på de skiene vi kjøper inn. Det er bare modeller vi kan stå inne for, og ski vi har gode erfaringer med. Hvis vi klarer å få plukket riktig ski til riktig kunde, da blir opplevelsen best mulig, legger Pedersen til.

-

-

Billig kan bli dyrt 

Mosjonister som kun tar en skitur nå og da kjøper ofte ski i det lavere prissjiktet. Det kan bli både dyrere og mer utfordrende. 

– De aller billigste skiene er fryktelig myke, særlig til barn. Når barna skal ploge, kan skiene gå alle veier. Det kan ende med knall og fall, og en kjip skifølelse. Derfor mener vi det er bedre å gå opp ett prisnivå for å få en bedre opplevelse. Ja, det koster litt mer, men det er verdt det, sier Pedersen.

-

Fjellski og alpint 

Det er ikke bare langrennsski det selges mye av hos Brekke Sport. Fjellski og alpint er også et satsingsområde. 

– Vi har et like stort utvalg på fjellski. Der har det skjedd en revolusjon med en ny type binding som vil gi en bedre skiopplevelse i utforkjøringene. Bindingen er en miks av fjellski og randonée, sier Brekke, og fortsetter: 

– Rottefella har laget en binding som er mer behagelig å gå på, og som bevarer kjøreegenskapene til randonée-systemene.

-

© Copyright PMSør Brandstudio, i samarbeid med Brekke Sport