Du har ingen varer i handlekurven.

Xplore - Nye tilskuddet til BC bindinger

Xplore - Nye tilskuddet til BC bindinger

Nå er den endelig her, Rottefella Xplore BC binding.

-

Det er en stund siden vi fikk noe nytt på fjellski fronten, og vi er vel flere som har sett lenge etter en arvtaker etter 75mm systemet som stort sett har vært eneste alternativet til de vanlige BC bindingene, spesielt for deg som liker deg godt i raskt driv nedover også.

-

For her kommer vi til poenget. Xplore bør ikke sees på som en arvtaker til for eksempel BC manuell bindingene. Dette er heller ment for å minske gapet mellom BC bindinger og topptur systemene.

Her har man laget en binding som skal være behagelig å gå på rett frem og oppover, samtidig som du får endel av kjøreegenskapene til randonee systemene.

-

Rottefella har i tillegg til bindingen utviklet en egen såle, på samme måte som de har gjort med andre systemer. Det gjør at du får Xplore sko fra en rekke produsenter, og kan være trygg på at det er et fremtidsrettet system. Systemet er ganske likt en topptur binding, men har motsatt system så pinnene står i skoen, ikke i bindingen.

-

Skosålen og festepunktet gjør rett og slett at hele systemet er langt mer torsjonstivt enn vanlige BC bindinger.

Det er også svært enkelt å bytte ut flex'en, så her kan du gå med en mykere flex bortover og oppover, mens man kan bytte til stivere fleks før man skal ned igjen.

-

Her har du altså en binding som gjør det meste, og som er designet med tanke på fjellski.

Vi er ganske sikre på at dette blir en sikker vinner hos veldig mange, og treffer etter vår mening absolutt et "gap" som har vært en stund.

Når det kommer til kostnad på systemet vil det ligge ganske greit midt imellom en typisk BC pakke og en Topptur pakke.

-

Noe spesielt å tenke på?

-

Egentlig ikke så mye, det krever ingen ekstra ferdighet å gå med Xplore systemet i våre øyne, men et par ting kan være greit å huske.

-

For at du skal få utbytte av bindingen og skoene er dette et system man gjerne setter på litt bredere ski. Tynnere fjellski vil fremdeles passe best med "vanlige" BC bindinger.

-

I tillegg er det en prisforskjell på Xplore og tilsvarende BC pakke, men for deg som vil ha økt stabilitet og muligheten til å "sette utfor", er dette en vanvittig spennende nyhet!